Avukat Şenol Baran, anasayfa, hakkımızda, kurumsal, vizyon, misyon, tarihçe, hedefler, fotoğraf galerisi, ekibimiz, kurucular, avukatlarımız, büro personeli, çalışma alanlarımız, danışmanlık, online danışmanlık, dava takibi, adli, dava, adli davalar, idari davalar, AYM ve AİHM, icra takipleri, uzlaştırma, tahkim, konkordato komiserliği, metarb, hakem , bilirkişi, arabuluculuk, genel bilgiler, dava şartı arabulucluk, ihtiyari arabuluculuk, bilirkişilik, faaliyet, alan, alanlarımız, online danışma, yönlendirme metni, online randevu, kvkk, arabuluculuk, yargıtay, karar, yargıtay kararları, blog, hukuk, adalet, avukat, boşanma, icra, iflas, iş, şirketler, aile hukuku, miras, kooperatif,İş Hukuku, Kira Hukuku, İmar Hukuku, Ceza Hukuku, Trafik hukuku, İnşaat Hukuku,Bilişim Hukuku,Tüketici Hukuku,Boşanma Hukuku,Sosyal Medya Hukuku,Fikri ve Sınai Haklar danışmanlığı olup, bunun yanında Kişisel Verilerin Korunması, Sendikal Uyuşmazlıklar, Toplu İş Sözleşmeleri, Bankacılık, İcra, İflas Hukuku, anayasa, mahkemesi, aihm, başvuru, dilekçe, belge, hukuk çankaya hukuk, ankara hukuk, hukuk bürosu

Arabuluculuk; bir uyuşmazlığın tarafı olan kişilerin tarafsız ve uzman bir üçüncü kişi yardımı ile aralarındaki uyuşmazlığı sona erdirmesini sağlayan mahkeme dışı bir çözüm yöntemidir. Arabuluculuk yoluyla taraflar arasındaki uyuşmazlık hızlı, kesin ve uygulanabilir bir şekilde çözülür. Arabuluculuk yasası, kural olarak tarafların üzerinde serbestçe tasarruf edebilecekleri tüm uyuşmazlıklara uygulanabilir. Özellikle, ticari uyuşmazlıklar, iş hukukundan kaynaklanan kıdem ve ihbar tazminatları ile fazla çalışma ücretleri, maddi ve manevi tazminat davaları, mirasın paylaşılması sorunları vb. gibi uyuşmazlıklar arabuluculuk yoluyla çözülebilir.
Uyuşmazlığın tarafları arabuluculuk sürecine özgür iradeleriyle ve eşit haklara sahip olarak katılırlar. Arabuluculuk faaliyetine katılan tüm taraflar bu süreçte ileri sürülen beyan veya belgelerin gizli kalmasını sağlamakla yükümlüdür. Arabuluculuk faaliyeti sırasında ileri sürülen belgeler ve beyanlar, mahkemelerde veya tahkim vs. gibi başkaca yerlerde delil olarak kullanılmaz. Arabuluculuk Kanunu uygulaması ile uyuşmazlığın çözülmesi halinde arabulucu tarafından bir “anlaşma belgesi” düzenlenir. Anlaşma belgesi, taraflar arasındaki hak ve yükümlükleri belirleyen, yetkili ve görevli mahkeme tarafından icra edilebilirlik şerhi verildiğinde ilam niteliğinde olan belgelerdendir.